26 Mart 2016 Cumartesi

Floransa Lezzet Durakları

Floransa lezzet konusunda İtalya'nın genelinde olduğu gibi çok iddialı restoranlara sahip. Bu yazımda, Floransa'da yemeklerinden ve ortamından çok memnun kaldığım, gidenlere gözü kapalı tavsiye edebileceğim iki farklı mekandan söz edeceğim. 
Bunlardan ilki;
Trattoria Za-Za
Bu restoranı kaldığımız otelin sahibinin tavsiyesi üzerine keşfettik. Gitmeden önce elimde uzunca alternatif mekan listesi vardı fakat otel sahibinin ısrarlı tavsiyesi üzerine gidelim, deneyelim dedik. İyi ki de gitmişiz gerek ortamın sıcaklığı, mekanın rahatlığı açısından gerekse de tattığımız lezzetler açısından çok memnun kaldık. 
İtalya ve özellikle Toscana mutfağına ait tüm yemekler menüde mevcut. Fiyat-performans oranı da oldukça iyi. Turistlerden ziyade yerli halkın takıldığı bir yer buna rağmen oldukça kalabalık bir mekan Za-Za. Hava sıcak olduğu için biz dışarıda oturmayı tercih ettik fakat restoranın iç ambiyansı da görülmeye değer. 
Makarna ve pizzalarını kesinlikle tavsiye ederim.
İkinci lezzet durağımız Gusta Pizza. Arno Nehrinin karşı kıyısında yer alan bu küçük pizzacı, merkezdeki mekanlara göre çok daha yerel. Kapıda genellikle sıra oluyor fakat gözünüzü korkutmasın, pizzanızı yerken bu sırada geçen zamanı çoktan unutacaksınız. Mekanın girişinde büyükçe bir taş fırın, önünde de tezgahı bulunuyor. Pizzanızı buradaki sıcakkanlı ve yardımsever çalışanlara söyleyip numaranızı alıp oturuyorsunuz. Çoğunlukla oldukça kalabalık olduğu için masanızı başkalarıyla da paylaşmanız gerekebilir. Yer bulamazsanız da üzülmeyin, pizzanızı yanınıza alıp Ponte Vecchio üzerinde Arno nehrinin güzelliğini ve hatta denk gelirse gün batımını izlemek de çok güzel bir deneyim olacaktır :)
Gelelim pizzalara... Burada yediğimiz pizza Roma'dakilerden daha farklıydı. Kenarlı oldukça kalın ortası ise bir o kadar ince olan bu pizza daha çok pide hamurunu andırıyor. Taş fırında yapılmış olmasının lezzeti kesinlikle pizzalara yansıyor. 



                                                                                                                                   
                                                                                                                    Buon Apettito :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder